Werkgroepen


Bewoners Organisatie Ommoord

Bewoners Organisatie Ommoord – BOO kortweg de BOO genoemd, houdt zicht al bijna 50 jaar bezig met behartigen van de belangen van de inwoners van Ommoord. Meermaals hebben wij het bouwen van woningen op het Ommoordseveld tegen kunnen houden zodat dit unieke gebied behouden is voor ons als bewoners. Toen jaren geleden de metro hier werd aangelegd gebeurden er regelmatig ongelukken op de onbewaakte spoorovergangen mede door onze inzet zijn hier door de gemeente AHOB’s geplaatst. Dit zijn enkele voorbeelden van zaken die wij bereikt hebben. Dit alles doen wij als vrijwilligers samen met onze werkgroepen die wij hieronder nader toelichten.

Informatiepunt (Romeynshof)

Ons informatiepunt is dagelijks geopendenhierkuntuterecht met al uw vragen over Ommoord.U vindt hier o.a. folders over de Wijktuin, Ommoordseveld, Historische vereniging, enz. Tevens heeft VraagWijzer er iedere donderdagochtend spreekuur. Heeft u vragen of problemen op juridische gebied of ingewikkelde brieven, uw gezondheid,financiën of schulden? En komt u er zelf niet uit? Kom naar het spreekuur.

Ommoordseveld

Deze werkgroep is ontstaan om woningbouw op het Ommoordseveld tegen te houden en istoeneen samenwerking met de BOO aangegaan. In voorjaar en zomer worden iedere maand concerten georganiseerd, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Burgermeester Aboutaleb is diverse keren samen met zijn vrouw op bezoek geweest. Daarnaast zorgt deze werkgroep ervoor dat het beheer van het veld door de gemeente goed wordt uitgevoerd en hebben zij ondermeer gezorgd voor informatieborden, het planten van fruitbomen, tevens organiseren zij ieder jaar excursies in het gebied.

Wijktuin

Verscholen tussen de flats ligt Ommoord’s trots De Wijktuin. Als 45 jaar verzorgen onze vrijwilligers het onderhoud van deze tuin, zij zijn hier iedere woensdagmiddag en doen dit in samenwerking met de afdeling stadsbeheer van de gemeente. De wijktuin herbergt inmiddels een unieke flora en fauna.

Opzoomeren

Deze werkgroep geeft advies aan de Opzoomeraars in onze wijk. Tevens zorgen zij voor uitbetaling van de aangevraagde subsidies. Onze aanpak is zo succesvol dat Ommoord, op gebied van Opzoomeracties de meest actieve wijk in Rotterdam is en onze aanpak door de gemeente in andere wijken wordt gepromoot. https://www.opzoomermee.nl/

Samenwerkingsverbanden

Werkgroep Zonder Naam
De doelstelling van de werkgroep is om mensen met financiële problemen in de wijken Ommoord, Zevenkamp enNesselandete helpen.

Historische Commissie “De Ommoordse Polder”
Deze commissie is onderdeel van Bewonersvereniging “Heide-Bes”. Zij onderzoeken de geschiedenis van het gebied waarin vanaf 1965 de wijk Ommoord is ontstaan. In dit gebied liep al decennia lang de Ommoordseweg. De geschiedenis van deze weg is vastgelegd in het boekje “De Ommoordseweg van begin tot eind”.
Dit boekje is verkrijgbaar bij het informatiepunt van de BOO.

HVO
Bijna 50 jaar is de Huurdersvereniging Ommoord een begrip en van groot belang om voldoende tegenwicht te vormen bij de regelmatige gesprekken met de verhuurders. Tevens is er regelmatig overleg met andere belangenorganisaties, zowel in de regio als op landelijk niveau.

Lief en Leed Team
Stella Kok van het ‘Lief en Leed Team’ wil mensen bij elkaar brengen om op die manier de eenzaamheid tegen te gaan. Stella is op 62 jarige leeftijd met pensioen gegaan en brengt nu mensen bij elkaar, komt op ziekenbezoek, zorgt dat mensen omkijken naar elkaar en brengt een bloemetje als het even tegen zit.

Stella Kok van Lief en LeedStella Kok van het ‘Lief en Leed Team’

Laatste berichten BOO


Filter op onderwerpen
Kunst in OmmoordOPEN Rotterdam sprak met een aantal actieve Ommoorders

Bijna vijftig bewoners en vrijwilligers kwamen naar de nieuwjaarsbijeenkomst van de bewonersorganisatie Ommoord in Rotterdam-Alexander. De organisatie is trots op de eigen wijk, en zit nog vol plannen en energie voor het komende jaar. Bijvoorbeeld voor de vernieuwde A16 en de A20: de bewoners verenigen zich voor betere inpassing, een lagere snelheid, betere schermen en Lees hier verder…Grasbuurt Kerstborrel Review: Let it snow!Buntgras gezellig bij een vuurkorf

Gezellig bij een vuurkorf lekkere hapjes uitdelen aan de buurtbewoners.Op initiatief van Sandra Budhram is er ook dit jaar weer een bijeenkomst voor de bewoners georganiseerd. Tafeltje met lekkere hapjes en een vuurkorf om warm te blijven in de tuin en de bewoners komen vanzelf. “Leuk om te zien dat elke straat weer een andere Lees hier verder…Opzoomeren RotsheideProgramma zomer 2017

Binnenkort begint de reeks zomerzondagmiddagconcerten op de Blijde Wei weer. Het programma van deze zomer is nu bekend. Zet de data vast in uw agenda! Muzikaal talent uit Ommoord en directe omgeving presenteert zich ook deze zomer tijdens 5 zondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld op kinderboerderij De Blijde Wei. De concerten beginnen om 15.00 uur. Lees hier verder…