Contacten en hulp in de wijk

Bij Bewonersorganisatie Ommoord kunt u terecht voor informatie en praktische hulp. Laagdrempelig en dichtbij. Voor en door bewoners. Want Ommoord is een fijne wijk om in te wonen en we willen graag dat iederéén dat zo ervaart. Samen kunnen we de buurt nog beter maken.

Een sterker sociaal netwerk is een manier om daaraan bij te dragen. Bewoners uit Ommoord, organisaties en vakmensen in de wijk kunnen meedoen en bijdragen. Op deze pagina vindt u naast contacten voor directe hulp ook informatie en tips over wat u in én voor uw wijk kunt doen.

Direct hulp

Direct hulp nodig? Neem dan contact op met een van de volgende instanties:

  • Voor spoedeisende hulp: bel 112
  • Voor politie: bel 0900-8844
  • Huiselijk geweld of kindermishandeling: bel 0800-2000
  • Zelfmoordneigingen: bel 113
  • Buurtwerk 010 – 455 37 99
  • Zonder voedsel of geld bel:
    06 12053805

Informatiepunt

Heeft u hulpvraag die minder dringend is, maar weet u niet precies bij welke instelling u moet aankloppen, neem dan contact met ons op via het algemene nummer van Bewonersorganisatie Ommoord 010–420 65 76. U kunt uw vragen ook met het formulier aan ons stellen. Contactformulier

BOO infopunt

Contact in de wijk

Thuisexpress. Wij helpen mensen die net uit het ziekenhuis komen en geen of weinig netwerk hebben. Denk hierbij aan boodschappen, licht huishoudelijke werkzaamheden maar ook een praatje maken, samen koken behoort tot de mogelijkheden. Dit alles gebeurt op vrijwillige basis.
Telefoon: 06 424 874 20.
U kunt ook altijd terecht bij Buurtwerk als het even allemaal niet meer gaat.
Telefoon: 06-777777.

Een vraag

Heeft u een vraag of een opmerking over Ommoord Nieuws, een mooie foto, of een bijzondere hobby, neem dan contact met ons op via het
Contactformulier

Wijkagent

De politie is er voor u en wil daarom dicht bij u in de buurt zijn. Dichtbij zodat we snel kunnen optreden als dat nodig is, maar ook om makkelijk contact te leggen.Wijkagenten Daarom zijn er wijkagenten die kunt bereiken via 0900-8844 en bij spoed met 112.

Ouderen

In de wijk Ommoord wonen relatief veel senioren. Belangrijk is dat de ouderen zich veilig en prettig voelen in onze wijk. De buitenruimte en de bereikbaarheid van vitale diensten zoals pinautomaat, winkels en parkeermogeljkheden zijn hiervoor een voorwaarde.

VraagWijzer

Heeft u vragen of problemen en komt u er zelf niet uit? Dan kunt u terecht bij de Vraagwijzer, een gratis loket van de gemeente Rotterdam. Bijvoorbeeld met administratie, opvoeding, juridische kwesties, vragen over uw gezondheid of over geld. De Vraagwijzer medewerkers zoeken samen met u naar oplossingen. Is het nodig, dan verwijst de Vraagwijzer u naar andere organisaties in de wijk. Bijvoorbeeld het Wijkteam, de Kredietbank of een hulpverlener van een zorgorganisatie.
Telefonisch te bereiken via 14 010

Huurwoningen

Huurdersvereniging Ommoord (HVO)onderhoudt het contact met de vastgoedbedrijven (verhuurders) van de verschillende flatgebouwen binnen de ring van Ommoord. Daarbij moet u denken aan overleg met de verhuurders, huurgeschillen, onderhoud van de buitenruimtes, etc. De HVO heeft ook contacten met de verschillende VvE's van de flatgebouwen en denkt mee over de aankomende energietransitie.
Meer over de verhuurders klik op onderstaand plaatje. BOO infopunt

Gebiedscommissie

De gebiedscommissie is voor de bewonersorganisatie een directe schakel tussen de gemeente en Ommoord. gebiedscommissie PA De bewonerscommissie woont ook geregeld vergaderingen bij om een goede positie en verbeteringen in de wijk tot stand te brengen.
Dit gaat in 2022 veranderen. Na de gemeenteraad verkiezingen wordt de Omgevingswet ingevoerd voor alle gemeenteraden. In deze wet is een hoofdstuk participatie opgenomen voor de wijkraden. Wilt u meer weten over de nogal ingrijpende Omgevingswet voor gemeenteraden en wijkraden bekijk dan de video 'Omgevingswet in vogelvlucht’.

Jeugdwerk

Voor de kleintjes is er veel mogelijk in de wijk. De speeltuin is een fantastische speeltuin Ommoord openbare plek om te spelen maar ook de verschillende speelveldjes in de buitenruimte. Boerderij de Blijde Wei is voor kleine kinderen en natuureducatie een perfecte locatie. Voor jongeren zijn er buiten sportveldjes en voor het maken van muziek de SKVR en ook de Popschool. Buurtwerk verzorgt vanuit Het Huis van de Wijk veel activiteiten voor kinderen. Buurtwerk logo

Onderwijs

Ommoord heeft in de wijk een aantal scholen die vanuit de verschillende wijken goed bereikbaar zijn en het mogelijk maken dat kinderen deze zowel lopend als fietsend kunnen bereiken. jongeren

De Blijde Wei

Aanvullend zijn de kinderboerderij De Blijde Wei, het Ommoordse Veld en de Wijktuin voor natuureducatie.
Overzicht scholen

Sport, Senioren Sportief

Wion is een bekende sportvereniging in het hart van Ommoord. Deze groene oase biedt de jeugd maar ook de jongeren

Senioren Sportief

jeugd maar ook de senioren de mogelijkheid om in beweging te blijven. Verder zijn er in de wijk voetbal-, tennis-, boks-, gymnastiek- en bridgeverenigingen. En niet onbelangrijk gehandicaptentennis Overzicht sportverenigingen