A13/A16


Stand van zaken. A16 Rotterdam: hoe nu verder?


De Raad van State heeft op 2 augustus gesproken en het “Tracébesluit A16 Rotterdam” is daarmee ongewijzigd definitief vastgesteld.

Wat betekent dit nu voor Ommoord ?

De weg ligt vanaf de Rotte 200m in een tunnel en stijgt dan tussen geluidschermen in totaal 22 meter naar het Terbregseplein. Mede als gevolg van onze inspraak in de gemeenteraad in 2012 heeft deze geëist dat de hinder voor de omgeving niet groter mag worden dan nu. Deze eis is “Saldo Nul” gaan heten. Daaraan wordt voldaan met extra maatregelen,voor rekening van de gemeente,waaronder hogere geluidsschermen. Wat hierbij niet is meegenomen is dat Ommoord, sinds de aanleg van het Terbregseplein wat geluidshinder betreft, valt onder de wetgeving van 1979 waar de bestaande norm 65 decibel was en nog steeds is. Als de A16 SaldoNul gaat opleveren dan zal de bestaande norm uit het verleden dit teniet gaan doen.

Zijn wij daarmee tevreden ?

Nee. Dat Saldo Nul voor de A16 wordt gehaald is mooi.Maar in een deel van Ommoord liggen de geluidsniveau’s, zonder de nieuwe A16, nu al jaren fors boven de norm. Niet erger dan nu betekent daar dus net zo slecht. Maar ook deze Ommoorders hebben recht op minder herrie. De aanleg van de nieuwe weg biedt dat een uitstekende kans om daar eindelijk iets aan te doen. Als er toch wordt gewerkt kunnen tegen relatief weinig kosten extra maatregelen worden uitgevoerd om het geluid in die hoek van Ommoord onder de norm te brengen. Daar profiteert bovendien heel Ommoord van, want in de delen die nu wel onder de norm zitten, daalt het geluidniveau ook.
Daar willen wij ons nu voor inzetten.

Het is nu of nooit.

Voor meer informatie bekijk de website: Ommoord heeft er genoeg van

Laatste berichten BOO


Filter op onderwerpen
Midzomer Opzoomeren in OmmoordKunst in Ommoord

Het is anders geworden op de Ommoordse President Rooseveltweg. Sinds deze maand staan er op de drie binnen-rotondes van de President Rooseveltweg, midden tussen het langsrijdende verkeer, kunstwerken in primaire kleuren. Deze drie kunstwerken zijn van de Ommoordse bewonersstichting De Witte Bollen, die deze begin 2018 overnam van de Gemeente Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de kunstwerken Lees hier verder…OPEN Rotterdam sprak met een aantal actieve OmmoordersGrasbuurt Kerstborrel Review: Let it snow!

Sneeuw! Wat een mooi plaatje! Bewoners van de Grasbuurt in Rotterdam hebben de sneeuw van zondag 10 december 2017 getrotseerd en zijn onder de tent een hapje en een drankje komen halen. We zijn iets eerder begonnen dan gepland om gebruikt te maken van het mooie winterse plaatje. De opkomst was boven verwachting daar we Lees hier verder…Buntgras gezellig bij een vuurkorfOpzoomeren Rotsheide

Het opzoomeren kenmerkt zich door eigen initiatieven van bewoners in hun straat. Deze doe het zelf activiteiten zijn vooral gericht op ontmoeting en kennismaking en worden vaak gekoppeld aan praktische initiatieven gericht op bijvoorbeeld schoon of kinderen. Gisteren hadden wij een zeer geslaagd straatdiner (opzoomeractiviteit) met als thema “Grieks”. De kinderen waren Grieks verkleed en Lees hier verder…