De aanpak van het ‘Lief en Leed Team’ op TV in Nieuwsuur.

Posted by admin on 4th januari, 2017

Steeds meer ouderen blijven langer thuiswonen. In de flat aan de Anatole Franceplaats is het merendeel van de bewoners tussen de 60 en 95 jaar. Vaak hoe ouder hoe eenzamer.
Naast de huismeester Rinus van Veen speelt het ‘Lief en Leed Team’ in de flat een belangrijke rol.
Het ‘Lief en Leed Team’ doet er daadwerkelijk wat aan om te zorgen dat de bewoners omkijken naar elkaar en niet in eenzaamheid verpieteren.
Stella Kok van het ‘Lief en Leed Team’ wil mensen bij elkaar brengen om op die manier de eenzaamheid tegen te gaan. Stella is op 62 jarige leeftijd met pensioen gegaan en brengt nu mensen bij elkaar, komt op ziekenbezoek, zorgt dat mensen omkijken naar elkaar en brengt een bloemetje als het even tegen zit.


Twee dames (92 en 94 jaar) zijn door Stella bij elkaar gebracht en bezoeken nu elkaar een paar keer per week. Gewoon voor de gezelligheid.

De huismeester Rinus van Veen krijgt in zijn kantoortje bezoek van de bewoners met allerlei vragen over de flat maar ook soms vaak met zeer persoonlijke problemen. Rinus is daardoor sociaal bezig want hij heeft een luisterend oor en dat is vaak al het begin van een oplossing. Mensen bij elkaar brengen is ook voor hem een belangrijke zaak.

In de uitzending de NOS Nieuwsuur op 11:45 van 3 januari is de aanpak van het Lief en Leed Team uit Ommoord een goed voorbeeld hoe eenzaamheid onder ouderen kan worden aangepakt.