Opzoomeren Anatole Franceplaats

Posted by admin on 2nd november, 2016

Een tafel voor de Anatole Franceplaats, een tafel voor de Söderblomplaats en een tafel voor de Tagoreplaats. Zestig bewoners met het hart, hoofd en handen op de goede plaats. Lieve mensen die elke week de straat en tuin afvalvrij maken, die buren naar het ziekenhuis of dokter rijden, het Opzoomeren organiseren, eenzame buren laten meedoen. Kortom echte buren die het wonen in het mooie Ommoord tot een groter genot maken voor anderen. Een bezoekster: “Leuk om te zien dat elke flat weer een andere insteek en andere stijl heeft om buren te betrekken.
lief-leed2

Gezamenlijke lunch van Anatole Franceplaats (knikflat), Tagoreplaats en Soderblomplaats.

lief-leed3

Wij van de Anatole Franceplaats, helpen bijvoorbeeld buren die het minder hebben dan anderen, terwijl een andere flat dat juist niet als eerste punt doet, maar buren laat meedoen, om de zelfredzaamheid te vergroten. Bij de Tagoreflat is er een rijk scala aan bezigheden, zoals bingo en een brei-naaicubje om iedereen erbij te betrekken.” Medeorganisator van de lunch Stella Kok wil het graag zo verwoorden: “de Anatole France, knikflat, staat voor strijd tegen de eenzaamheid, saamhorigheid en het omkijken naar elkaar. We hebben eigenlijk geen bewoners die het wat minder hebben.”

lief-leed3