Lief en Leed in Huis van de Wijk

Posted by admin on 2nd november, 2016

Het was vroeger zo gewoon burenhulp. Nu zijn er programma’s, zoals het “Lief en Leed” van de Gemeente Rotterdam. Een programma om burenhulp te stimuleren en te ondersteunen. Buren gedag zeggen, helpen als buren met zware tassen lopen te sjouwen, post aanpakken, sleutels uitwisselen, samen de straat en de tuin schoonhouden, aardigheid en hulp voor

lief-leed4

zieke buren, of gewoon jarige buren, buren-mantelzorg of een troostend woord. Er zijn ook buren, die eigenlijk geen programma nodig hebben en dat gewoon altijd en met liefde doen. Afgelopen vrijdag, in het Huis van de Wijk in het Gerard Goosenhuis, werden deze actieve Ommoorders hartelijk welkom geheten en gefêteerd op een gezellige lunch.

Foto’s van de Lief en Leed lunch, 28 oktober, in Huis van de Wijk.